Chat with us, powered by LiveChat

Smart Digital Flexo

Dé oplossing voor Short Runs

Dé revolutie in de Flexo wereld heet Smart Digital Flexo ®. Deze druktechniek biedt alle voordelen van digitaal drukken, met de kwaliteit en kleurconsistentie van PANTONE kleuren. Dat maakt deze druktechniek geschikt voor kleine oplages (short runs).

Smart Digital Flexo wordt vaak toegepast voor bedrukte flexibele verpakkingen in de food-sector. Door steeds wisselende verpakkingsontwerpen, groeit de vraag naar kleine oplages en snelle(re) levertijden. Daar is deze druktechniek bij uitstek voor geschikt.

Lees hieronder meer over Smart Digital Flexo.

Quadro Seal verpakking

Benieuwd?

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Smart Digital Flexo voordelen

Smart Digital Flexo® is een innovatieve druktechniek door VIV ontwikkeld. Deze druktechniek biedt alle voordelen van het digitaal drukken, met de kwaliteit en kleurconsistentie van PANTONE kleuren. Het is ook zeer geschikt voor kleine oplages. De voordelen van Smart Digital Flexo:

  • 90% van de PANTONE kleuren mogelijk
  • Lage repro kosten
  • Short runs mogelijk (al vanaf 1.000 meter)
  • Minder afval voor kleurafstemming
  • Milieuverantwoord drukken
  • Constante kleuren door in-line spectraalmeting
  • Mogelijkheid om meerdere referenties naast elkaar te drukken

Smart Digital Flexo maakt het verschil middels  toevoeging van drie extra kleuren aan het CMYK-kleurenpallet, namelijk oranje, groen en violet. Omdat bijna altijd op transparante folie gedrukt wordt, moeten we tevens wit drukken. Hierdoor zijn we in staat, om met zeven standaard kleuren plus wit, ruim 90% van de PANTONE kleuren schitterend te bedrukken.

Digitalisering speelt bij deze drukmethode een belangrijke rol, zo ook in het gehele drukvoorbereidingsproces. Hierbij kunt u denken aan prepress, vervaardiging van de platen of sleeves, montage, machineafstemming van de drukpers en kleurcontrole.

Naast deze voordelen beidt Smart Digital Flexo 100% drukbeeldinspectie en colour control tijdens het drukken. Dit geeft ons de mogelijkheid om, meer dan ooit, volledige controle te hebben op het gehele drukproces, en dus het eindresultaat.

Tevens verzorgen wij voor u het beheer van de data. Denk hierbij aan opslag van de meest recente versie van het artwork, folie samples, drukproeven en standtekeningen. Dit wordt zowel digitaal gedaan (via ons webcenter) als via ons archief op locatie. Op deze wijze heeft u, indien gewenst, altijd de beschikking over al uw drukwerkgegevens.

Het eindresultaat telt

Wist u dat 70% van de aankoopbeslissingen pas op het laatste moment genomen wordt? De keuze voor een merk wordt sterk beïnvloed door het visuele effect van de verpakking. Uw verpakking moet het verschil maken!

U wilt zich als producent, groothandel of retailorganisatie onderscheiden met verpakkingen die opvallend, onderscheidend en kwalitatief hoogstaand zijn. En daar komt Smart Digital Flexo om de hoek. U profiteert van alle voordelen van digitalisering, maar dan met de kwaliteit die u van PANTONE kleuren gewend bent.

Wilt u meer informatie over SDF, of bent u benieuwd of we wat voor u kunnen betekenen? Vraag dan hieronder gratis uw brochure aan. U kunt ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.